Myskväll.

Efter Helenas 25-årsfirande åkte jag, Adam och mamma hem till oss, och vi satte oss och kollade på millenium tillsammans med Fredrik, riktigt mysigt.
Fast jag slarvade lite med koncentrationen, då jag samtidigt lät Adam smaka banangröt, villket han verkade finna ganska gott :)
Vi avslutade kvällen med några våfflor. Snacka om en kanondag!



Första bilden =första reaktionen på banangröten. Inte alltför tokigt tror jag :)

Helena 25års-firande.

I lördags (igår) firades min vän Helenas 25-års dag! Tillställningen blev lugn, men trevlig!
Kul att träffa en del "gamla", bla Helenas bror, som ska få en liten dotter, bf om 19veckor! 
 Det fanns mycket god mat, bla en kyckling-, bacon- och färskost-paj som var ruggigt god. Sen kan det hända att jag mulade i mej en massa kladdkaka efteråt :p
Trevligt var det att äntligen träffa alla hennes 3barn, Whilliam, Mollyh och Leah.
När Helena frågade Mollyh vad jag hette så sa hon "Adam" ;)

Efter att ha varit där i 2tim, så skulle jag byta på Adam, gjorde hemma hos mamma, och då blev han kvar där, så jag fick en stund ledigt, tusen tack mamma! <3

Tråkig som jag var så fick Helena bara ett presentkort på H&M, men först kom jag inte på något, och sedan när jag väl fick lite inspiration, då hade jag inte längre möjligheten, så det fick duga.
Men tack så mycket för en trevlig em/kväll!



Sedan skulle vi träffats för ganska länge sedan, och Helena och Leah hade köpt en present till "Ladan"... så gulligt, en omlottbody och ett par byxor! Helena vet att jag tycker om omlott så hade dom köpt det till oss :)


Tack så jättemycket!
Tvättade alla Adams nya saker idag, så nu blir det till att börja 'slita' på dom när de torkat :)


Presenter.

Efter att ha haft en ganska lång tung period i våra liv, så har jag och mamma varit ute på vift igen. Det har medfört att Adam har fått en del kläder, plus att jag fått ett par skor av mammsen. Jag fick hindra henne från att köpa ett par sjukt gulliga skor till Adam... mina skor var iaf en hel hög med rea på, det var det INTE på de som vi tittade på till Adam.
Kläderna Adam har fått består av 3 (!) par omlottbodysar, ena, den som är mest vit, är jag helt nerkärad i, han är jättefin i den. Jag tycker ju bäst om omlott, då de är lättare att klä på, man slipper dra över huvudet, sedan så har jag ju en dreggel-pelle så det tar lite längre tid för dem att bli blöta dirket in på skinnet. Sedan ett set med ett par mjukisbyxor och en tröja med en ko på, urgullig!
Skorna är i typisk skate-stil, och så sköna!
        .

:(

Jag vill bara gråta... det gör så ont inom mej. Det spelar ingen roll att vi vetat så länge. Det gör så ont ändå!

2004 fick min mormor diagnosen lugncancer, det är nu 6år sedan. Hon skulle varit död för minst 5år sedan. Men hon har överlevt och överlevt och överlevt. Det har varit cellgift-behandlingar, det har varit strålning, sjukhusbesök efter sjukhusbesök. Så som hon har mått, jag glömmer aldrig den första cellgiftbehandlingen... hon var verkligen alldeles grön i ansiktet, för att hon mådde så illa.
Det senaste året har hon gång på gång varit så dålig, och jag har många gånger tänkt snart är det inte långt kvar, men hon har alltid alltid repat sej.
Men. MEN.
Men inte denna gång. Nu repar hon sej inte igen. Om hon lever i morgonbitti är en fråga. Lever hon fredagmorgon är det ett under. Att hon överlever till måndag finns inte ens. Hon är så sjuk dålig...
Något inom mej har burit emot att åka dit, rädsla kanske? Men nu var jag tvungen, inte bara för hennes skull utan även min egen. När jag gick in till henne började jag genast gråta. Varför? För att det inte är min mormor som ligger där... min mormor ser inte ut som ett lik, min mormor är inte ett benrangel, min mormor vet vem jag är när jag kommer innanför dörren. Jag tog hennes hand, och hon tittade på mej. Jag sa "Jag älskar dej! Jag älskar dej så mycket!"
Hon svarade: "varför då?" Jag upprepade "Jag älskar dej!" Hon tittade frågande på mej och sa återigen "varför då?" Sen så tittade hon verkligen på mej ingående och sa "Vad du är lik Alexandra..."
"Men det är ju jag."

Då sa hon att jag inte skulle vara ledsen. Att vi haft så mycket bra tillsammans. Att jag skulle komma ihåg det.
Hon är väldigt inne i sina morfindimmor, och har diverse hallucinationer. "Den där kaninen har inte haft tänder förut..." Näää, för att det inte fanns någon kanin alls i närheten kanske... Hon skulle promt upp och gå på toaletten... när hon nästan var uppe (med hjälp förstås) så sa hon "men visstja, jag behöver ju inte" (Hon har precis fått kateter insatt)
Däremot så satt hon ett tag, så satt Adam i sin bilstol på golvet, så sa hon "Hej Adam!" hur klart som helst... och när vi skulle gå så tittade hon in i mina ögon och sa "Du är det finaste jag har!"
(Det hon sa om Adam var hur stort som helst för mej... Att hon så självklart ändå visste vem han var, trots hennes morfindimmor innebär att han faktiskt betytt så mycket som hon sagt...)

Just nu väntar jag bara på att telefonen ska ringa. Att någon ska ringa och säga att nu är det över.
Min älskade lilla lilla mormor, du ska veta att jag älskar dej så högaktingsfullt! <3

RSS 2.0