Äntligen här.

Nu sitter jag äntligen i skövde. Resan gick bra, det var skönt att sitta och slummra på tåget, med Nova sovandes i knät, och titta ut på landskapen flyga förbi.

Vi ska till maxi snart, sedan är det mys-pys för hela slanten.


Stämmning just nu: Vädigt glad och upprymd.


Leo.

Han är ju så himla fin. LEO.

image59

Människoaggresiva?

Stygnen är borttagna, och allt verkade lugnt. Själva snittet såg fint ut, det var bara lite rött där de ytliga stygnen suttit.
Hon var glad att vara där, dom verkar ha tagit hand om henne väldigt bra, hon verkade inte negativ alls till att vara där.
Det var en gubbe som hälsade på henne, hon var inte så jätteimponerad av honom. Vet inte varför egentligen.
Han hoppades att hon skulle fortsätta vara sådär glad. Jag kände att jag inte orkade kommentera det hela.
Sedan frågade han varför vi valt pitbull, och svaret blev det lättaste möjligaste; Vi hade en sedan tidigare.
Då frågade han om han (Akilles) var aggresiv mot människor. Nee. Inte alls.
Men det verkar vara en ganska vanlig tro om pitbulls, att dom är aggresiva mot människor rent över lag. Och det är konstigt, för det är framavlade för att inte vara det. Ha grym gameness, ja! Men aldrig, aldrig, bita en människa, inte ens av misstag, inte i stressade situationer, då skulle dom bort.
Sedan pratade han om någon kamphund som bitit en unge. Och det kom fram att det tydligen varit en rottweiler, och dom är ju faktiskt också kamphundar. Jag orkade inte gå i klysch.
Vad jag vet så är Rottweiler en brukshunds-ras? Liksom schäfer? Men men.

Jaja, idag ska vi ned till F's föräldrar, för Rebecca fyllde 16år igår. Sedan måste jag packa klart, avfärden sker ju imorgon kl 09:37. Jag längtar.


Lúthien Ancalimë

eller Rosie-Posie Knotwise of Michel Delving.

Dags att byta namn kanske?


Anita.

Fredriks mamma, Anita, har just nu höjts 400ggr i mina ögon. Det hon gjorde idag gjorde mej otroligt glad.



~ 40 timmar kvar.

Nu är det inte långt kvar. Jag har inte börjat packa än, men jag har skrivit en packlista, för flera dagar sedan.
Sedan har jag sparat de speciella ciderna. De ligger så fint 6 st längst ned i kylen. Fast egentligen vet jag inte varför dom ligger i kylen, de kommer ändå hinna bli ljumna innan vi är framme.
Önskar bara att det var söndag kväll nu. Så skulle jag snart gå och lägga mej, för att det skulle bli måndagmorgon.
Då är morgon dagen över. Dagen då dom ska säga att Nova är okej. Att allt nu är normalt. Hoppas jag.


Vem är den där ***** Lottie?

Jag har inte berättat för någon om julen. Jag vill inte. Orkar inte dra det. Känns inte okej. Vet inte vad som egentligen hände och sades, och vad jag gjorde och sa. Inte pratat med en endaste en om det.

Så kom Lottie och förstörde. Hon råkade ut för mitt "jag-är-så-förbannat-less-på-massa-olika-saker" humör och även min längtan att få åka ned till henne sköljde över mej. Så hon fick höra. Men det kändes ganska skönt. Att få ur sej det. Som jag inte sagt. Till någon. Men nu har jag det. Och det är Lotties fel. För att hon tycks alltid få ur mej saker som jag inte orkar berätta, egentligen.

Maja skriker som en galning, kråmar och äcklar sej. Det är svårt att få Nova att inte attackera henne. Om man säger till Nova, så låter hon bli, så ligger Maja nedanför henne och skriker och trampar. Hur lätt är det att låta bli ett byte som skriker "Ta mej! Bit mej! Rör mej! Vad som helst, bara rör vid mej!!" Nova tycks i alla fall inte kunna låta bli, och jag kan egentligen inte klandra henne.
Jag tycker himla synd om Maja. Hon äcklar sej som faan, och jag bara ryser när jag ser henne, men man ser på henne att hon undrar vad som händer. Bakom hennes dimmiga blick finns en förvirrad liten tjej. Men om ett tag går det över.

Vädret är piss, Nova och Akilles verkligen hatar att vara ute. Särskilt Nova. Hon drar ner öronen så långt hon kan, drar in den minimala rumpan och verkligen drar hemåt.

Fin.




image58

Fotograf: Alexandra Andersson


Välkommen tillbaka!

Välkommen! Välkommen tillbaka! Så som vi funderat och undrat om du skulle vara borta för alltid! Väkommen tillbaka, kära humör!

Jag har bytt medicin. Till Efexor, depo. Om den hjälper? Inte ett dugg. Den ger bara biverknigar, men hjälper inte någonting alls. Över huvudtaget.
Så nu har jag ringt vårdcentralen. Och se på faan. Dom tycker att jag är besvärlig. För att jag inte nöjer mej med deras svar, deras "jaaa, du får väl försöka få en tid den 7:e då." Deras "mmm... jaaa... hum...".
Men inte kan väl jag hjälpa att jag fått tillbaka humöret. Nej, deras jobb är att hjälpa mej, och om dom nu säger att jag ska ringa akuten om det blir värre, då kommer jag gå i taket. Genom taket.
Nej, de får fan hjälpa mej. Nu. Idag.

Jag skulle kunna dra en hel lång lista med saker jag är missnöjd över, eller saker som går skit just nu. Men jag besparar er den.

image57


Grattis Andersson! Till ett liv i grym negativitet, och en sjudundrande berg och dalbana! Trevlig resa!

Så kan det vara.

Jag har bestämt mej. Tror jag. Så nu får vi se.
Blir det så eller inte? DET är den stora frågan.

Update Söndag.

Hon kollar på lägenheter. I skövde. Eller... visar intresse.
Han säger att hon inte ska flytta, inte med Nova. För då kommer han nästan aldrig få träffa N. Gulligt va? Klart han vill träffa sin gulle-valp. Har han flickvän? Nää... inneboende kallas det.
Men jag kollar på lägenheter i alla fall, oavsett vad svärmor säger. Inte för att det kommer hända, men det är kul att drömma sej bort. Att fantisera om något annat.

Har varit ute med Akilles och mamma idag. Bara. Inga andra hundar eller människor. Akilles njöt som faan. Han sa "matte det här borde vi göra oftare". Visade verkligen sin bästa sida. Mii löövs him.

Fredrik är och fixar med julmaten nere på Anna Maria Roos väg, mat som jag antagligen inte kommer få njuta av, fast han skulle ta med sej lite köttbullar upp.

Nova har piggnat på sej. håller på bli sitt gamla vanliga jag -dvs ett monster. Men den här gången känns det skönt, och man kan skratta åt henne istället.
Hon har börjat sova på rygg med alla tassarna upp i vädret, det ser sött ut. Kanske skönt att vila magen och såret från tryck.
Maja är helt galen i N's tratt. Hon SKA verkligen in i den, och drar på sej den till halva kroppen ungefär, sedan ska hon bråka med sej själv, eller allra helst någon av oss.
N håller inte på med såret alls, det är jätteskönt. Nu har hon inte haft tratt på sej på hela dagen, sedan imorse och det känns verkligen jättebra.

VEEEEM är det som uppdaterar och VEEEEM är det som inte uppdaterar nu då?!
Pillutta dej!

Allmänt shit.

Neh, förkylningen vill inte ge sej, trodde att det, eller hoppades på att det skulle ge sej, att det bara skulle hålla på i några timmar, men icke. Den verkar vara här för att stanna. Typiskt.
Fredrik är nere på Anna Maria Roos väg för att hämta mat. Jag orkade inte laga något.
Sedan kanske han ska till Matte. Så får jag vara själv ett tag... det har jag ju inte varit något alls idag....
Men men... Nu ska jag ut med kiss-lisa.

Förkyld.

Jag har blivit förkyld. Säkert snarkat som en tok i natt :) Antagligen så borde jag ut med hundarna, duscha, diska och dammsuga.
Jag orkar inte. Vill bara ligga i sängen och se dagen flyga förbi. Vänta på att det ska bli julafton för att jag själv ska lida av att inte få vara med eftersom jag säkert kommer bli dundersjuk.
Köpte fina kläder åt William igår. Dom är tokfina, alltså inte så... uppklätt-kläder, utan kläder som bara passar honom.
Nu kom jag på att jag har nästan aldrig köpt en leksak till honom. Jag köper alltid kläder till honom. Men han uppskattar kläder, han tycker det är kul att få och han kommer nästan alltid ihåg vem som han fått dom av.
Wilma får mindre saker, bara ett set, för hon ska få sin fond.

Hahaha, Nova skulle lägga sej ned, så fassnade hon med tratten i soffan, så jag var tvungen att hjälpa henne... det såg för kul ut :p


3 saker...

3 saker som alltid finns i min :

Kyl: Mjölk, Yoghurt och Ketchup

Frys: Köttfärs, korv och glass


Skafferi:
Mjöl, konservburkar, bröd


Handväska:
Busskort, nycklar, mobil


Sminkväska:
Mascara, rouge, kajal


Badrumshylla:
tandborste, linsetui, tandkräm

Tvättkorg: 
Strumpor, trosor, tröjor

Skohylla:
Äger ingen. :p


Förråd:
Flyttkartonger, flyttkartonger, flyttkartonger :)

Hjärna:
Fredrik, Akilles, Nova, (Maja).

Jackficka:
Plånbok, mobil, (oftast) busskort


Kryddhylla:
 salt, svartpeppar, cayenne


Balkong:
Äger ingen.


Barskåp:
Vin, Sprit, cider

Köksbänk: Smutsig disk alt. ren disk

Fruktkorg:
Äpple, Banan, clementin


Irriterad.

Åh, jag blir så sjukt irriterad på F!
Jag gick och la mej vid 23:30 igår, så sa han "aah, jag kommer nog snart" framför sitt wow.
Klockan 02:30 vaknade jag, och då sitter han Fortfarande och spelar!! Jag går upp och säger till honom och han kommer och lägger sej efter ett tag.
När jag påpekar detta imorse så säger idioten "jag sa ju NOG"....!!!
Sedan skulle han ta hundarna igår, när jag (tro det eller ej) fixade julklappar. Så kom jag hem, så sa han att dom varit så himla jobbiga.
Jahaaaa, säger du det?! Det har jag Aldrig lagt märke till!
Sedan skulle han ta hundarna nu på morgonen, vid 10.00, jag hade redan kissat N vid 07:30, så ber han mej hålla N ett tag. Då går han och fixar till sej, håller på å grejar och donar! DET ÄR VÄL FÖR I HELVETE bara att ta ut hund-jävlarna, och sedan fixa i ordning sej! Hur svårt kan det vara?!
När de ska ut på morgonen så tar jag bara på mej glasögon och kläder och tar ut dom, särskilt sedan Nova kom.
Ohhh! Blir så galet irriterad.

Julklapparna?

Lottie har inte börjat sin julklappshandling. Inte jag heller. Eller... jag ska köpa till Wilma och William. Dom enda två.
Men det är svårt att klara av sånt när man har valp. För jag kan inte direkt göra det på dagarna och lämna henne ensam och på eftermiddagarna/kvällarna så är det så mycket folk och då vill jag inte. Så det är ju knivigt läge.
Kanske ska överlåta det till Fredrik? Visst låter det mycket enklare? :)


Dagen Fredag.

Jävla tjat på att man är seg på att uppdatera bloggen. Jag har inte orkat brytt mej! Mina tankar har mer gått till Nova än något annat i en veckas tid. Så shut up!

Jag var på East Street Tattoo i onsdags, och beställde tid. Det var skönt för det kommer gå på max 3000kr. Sedan  åkte jag och Johan vidare i stan och köpte kläder, till honom. Och köpte julklapp till Erika. Vad kan jag inte skriva här, ut i fall att hon läser. Chansen (risken?) är ju ganska liten, men man vet ju aldrig.
Dom (J&E) har bestämt att de max ska köpa för 500kr. Sjukt irriterande! Jag hittade så mycket fina grejer, bla 3 olika smycken som var tokfina, men nej, de kostade för mycket. Ska nog ta och skälla lite på E, och berätta vad hon gått miste om.
Jag kollade också på kläder till W&W men hittade inget som jag ville köpa.

Nu har jag äntligen öppnat en fond åt Wilma. Hon ska få det i julklapp. Och eftersom vi kommer vara minst 2 som sparar (jag och Toffe) så kommer det kunna bli en del pengar på minst 17år.


Igår var vi i Täby, jag, Lottie och Diesel. Träffade D2's första ägare. Han blev glad, men det syntes tydligt att han redan valt ägare. Lottie är hans matte och den andra kunde inte komma i mellan. Lite härligt att se att han gjorde ett så tydligt ställningstagande. Det är kul att träffa D2, jag tycker om honom, och han mej (tror jag). Han är tuff, en bra hund, särskilt med tanke på vad jag misstänker att han varit med om.
Han var så rolig när han lät lilla Nova, 10½vecka sätta honom på plats... :p


    



Nova är som sagt hemma nu. Hon har ett ca 6-7cm långt snitt på magen, är fortfarande väldigt smal, rakad på båda framtassarna och ena baktassen, och har vätskeansamlingar på minst två ställen på kroppen (vart dom är varierar, dom åker omkring lite.)
Anledningen till att hon har det är för att hon vägrade ha kanylen i tassarna, (de har ju besvisligen prövat 3 av 4.) så det fick sätta den på ryggen, vilket gör att vätskan inte åker ut i blodet, och det blir vätskepåsar, men de försvinner inom några dagar.
Hon får 3ml vetrimoxin 2ggr/dag och ska äta sin dagsranson uppdelat på 6ggr/dag.
Nova har aldrig varit speciellt matfixerad. Visst det har varit gott med godis, men mat har väl varit sådär. Det är förändrat nu. Hon är helt galen! Så fort det är matdags så tjuter hon och klänger, och hon slickar verkligen rent hela skålen. Sedan går hon och dammsuger hela köksgolvet i ett försök att hitta något att stoppa i sej, men eftersom allt är nydammsuget, så finns där inte så mycket att hitta.
Akilles's skål har hon nog slickat rent säkert 3ggr, och det har funnits lika lite varje gång, men alltid värt ett försök, eller vad säger ni?

                  

Bild 1: N kastar i sej mat.
Bild 2: Snittet på magen ser fint ut.
Bild 3: Hon ser för rolig ut i tratt. Här syns även vätskeansamlingarna på varsin sida om bogen.
Bild 4: Den här bilden är lite bättre.

Curly Sue.

Your strength is so hard to find, I feel so much stronger now, the feeling´s alright
Your words make me whole again, those eyes cannot lie, you´re so divine
I´m not ever alone, you´re not ever alone

I´m head over heels goddess of mine, your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back, yhe glory you found, I´m in deep dept, without you I wouldn´t survive
I´m not ever alone


Your smile is heavenly, I don´t deserve all this love that your giving to me
Your touch makes it hard to breathe, the shiver´s around me now, you´re so fine


The heart is pumping for life, the mind is happy and I will love you to the day I die


I´m head over heels goddess of mine, your curls touching my face and now I can fly
You brought my life back, yhe glory you found, I´m in deep dept, without you I wouldn´t survive
I´m not ever alone



För att jag älskar honom, för att han funnits där hela tiden.
För att jag unnar honom all lycka i världen.
Trots att jag inte har ensamrätt på "gumman" längre.
Jag älskar att se att du mår bättre! <3


Pitbull-fighter?

Dom ringde ang. Nova. Hon kommer få ligga kvar ett dygn till, men det känns lika bra. Så hon verkligen är okej innan hon kommer hem.
Ni anar inte hur mycket jag längtar efter att få tänka "ooh, den där jävla valpen". Mycket hellre de tankarna än så som det är nu, för då är hon i alla fall här, och frisk och fullt levande.
Jag sa till henne innan dom operera henne att hon skulle visa vilken pitbull hon är. Visa vilken fighter hon är. Jag hoppas hon gör det.



Idag ska jag in till stan, till east street tattoo. Skulle dit igår men det var inte direkt aktuellt, så det blir idag istället. Jag tror att Johan ska följa med, eftersom han slutar relativt tidigt.
Nu ska jag ut med Akilles och göra mej i ordning för färd.


Update tisdag.

Imorse vid 10-tiden kräktes Nova IGEN, och då bestämde jag mej för att åka in till Södra.
Väl inne så konstaterades att hon är otroligt mager nu (typ som en utmärglad somalier), och kommer behöva operera. Operationen kan sluta på 25000kr.
Jag och Fredrik hade ett val. Punga ut 25000 kr eller avliva.
Fredrik kom från jobbet och vi bestämde att ta våra absolut sista besparingar och operera henne.
Operationen skulle ta mellan 3-6timmar.
Bara några timmar senare ringer en veterinär hem och säger att dom fått ut en liten gummi-tass, med 3 tår, som fastnat i tjocktarmen. Dom slapp öppna tarmen och kunde massera ut den istället. Det fanns skador på tunntarmen, en som de var tvungen att laga, men i jämförelse med att öppna tarmen så är det ingenting.
Om allt går som det ska, att hon börjar äta och avföringen är normal så kommer hon hem imorgonkväll, och fakturan kommer inte hamna på 25000kr. MEN det kostar ju fortfarande en hel del, vi har ju redan betalat 4841kr för helgen, men det kommer ändå inte vara 25000! Det kändes som en stor sten föll från hjärtat när han ringde.
Mattes lilla pestiga Nova kommer bli bra!
Hurra för den framgångsrika veterinärvården.



   
Nova ligger sjuk i soffan.

Update måndag.

Söndag vid 12 fick vi hem Nova, hon hade verkligen piggnat på sej och var en helt annan hund än i fredags. Hon var inte direkt pigg men herregud, det är ju inte så konstigt. Hon sov hela eftermiddagen och kvällen, fick lite av sin vanliga mat (uppblött) och kräktes upp allt vid 00-tiden.

Vid 9 på morgonen så kräks hon igen. Jag får panik och ringer runt. Försäkringsbolag, Anita, mamma, Fredrik, mormor osv.
Nej försäkringen täcker fortfarande inte. Men så ringde Sanna, som sa att det kan ju vara att magen reagerar på att hon fick vanlig mat, att den är känslig nu. Jo, det chansar vi på. Jag åkte till Södra köpte Hills mat, sedan ny majsvälling.
Hon kräktes rejält vid 14-tiden. Därefter matade jag henne var 15:e minut med 1,5ml vatten/vätskeersättning/välling. Efter ca 4timmar så ökade jag dosen till 2ml. Sådär höll jag på till ca 23, därefter fick hon inte var 15:e min, men fortfarande ofta och lite och än så har inget nytt kräk-anfall kommit.

Update lördag.


Fredagskväll åkte vi in till Södra djursjukhuset med Nova. Hon började bli riktigt dålig, och bara kräktes.
Väl inne i undersökningsrummet var hon rejält medtagen, hon ville inte ens stå upp och såg bara liten och ynklig ut. Veterinären kände igenom buken på henne och kände något i tarmen, något litet och "runt". Vi beslöt att låta henne ligga kvar och få dropp. De skulle ta bilder på tarmen på lördagmorgon. Vid kanske 13-tiden på lördagen så ringde dom, jo hon var bättre och  och piggare, men låg fortfarande i dropp och hon hade inte fått ut det som var fast i tarmen. De skulle höra av sej senare. Vid 16-tiden ringer jag upp dom och kollar läget, och dom hade inte riktigt tid att prata då, hade tydligen jättemkt att göra. Dom skulle ringa upp sen. Vi väntade och väntade och väntade. Ingen som ringde. Och när man ringer dom så svarade ingen. Så tänkte vi... men dom kan ju inte operera henne utan att dom säger till... eller? Vi åkte i alla fall dit, eftersom vi var lagom irriterande.
HIttade ingen på hela området, så jag jag tänkte att jag skulle försöka ringa till dom igen, men deras nr som finns utskrivet gick ju inte att ringa, (det är ett växelnr) så jag prövar att ändra de sista siffrorna till 15, och se på faan vi kommer fram. Får prata med veterinären och träffa Nova.
Nova hade verkligen piggnat till och det var inga tvivel om hon kände igen oss. Vi kom iaf överens om att hon skulle ligga kvar till morgonen där på.

Min lilla valp.

Det här dygnet skulle vara bra! Jag skulle vara matte och styvmatte, och vi skulle mysa. Vi skulle proppa i oss blodpudding för att vi var så duktiga. Vi skulle ligga i soffan och glassa och sedan sova under samma täcke alla tre.
Men så har det absolut inte varit! Diesel har varit skit duktig, det är inte det. Först var det jag. Jag var skitdålig. Från och till. Sedan i natt så kräktes min Nova. Och det har hon fortsatt med. Och hon har liksom inget att ta av. Hon var ju smalare än smalast redan innan! Nu är hon jättetrött, och jag har ont i magen av oro.
Det kanske inte är någon fara men blir hon uttorkad kan hon dö. Dö. Min lilla valp. Och där kommer tårarna också. Kul. Skitkul.
Fan. Varför måste hon bli dålig för? Oh, skit. Skit. Skit. Eftersom Akilles har varit dålig så har jag ju lite resurser, N ska få vätske-ersättning. Men inte för mkt åt gången. Då kräks hon väl av det. Och hon borde verkligen inte kissa ut allt heller.

Tur att D2 i alla fall är en himla snäll hund. Det underlättar. Tänk om han varit ett monster. Då hade jag gått under nu. Han har skött sej kanon. Vi var hos mormor igår, och han låg vid kaminen och mest myste i värmen (lite lik sin matte, som också fryser för allt). När vi kom hem så badade vi honom. Han tyckte väl inte att det var jättekul, men han gjorde allt som han skulle. Jag tyckte att det var lite jobbigt att bara i och ur honom i badkaret bara, eftersom han är kastrerad för en vecka sedan, så man kunde ju inte bära under rumpan eller så, men han tog att jag bar honom på annat vis. Sedan gjorde vi rent öronen, och tog bort den värsta tandstenen (han hade iofs inte så mkt, men lite, som blivit sådär äcklig och det tog jag bort) så nu luktar han lite bättre i munnen.
Han är go den hunden.

Nu ska jag väcka Nova, som ska få flaskan. Nappflaskan. Nämnde jag att jag är galet orolig?

En gammal vän?

Jag tänker på dig ibland, det ska du veta. Och jag tänker på vår tid tillsammans, julen på skolan för att nämna ett minne som nog alltid kommer finnas kvar.
Man lär sig med tiden att livet inte blir lättare för att tiden går, men man kan alltid se tillbaka på minnen man har och minnas hur livet än gång varit vacket och man kommer med största sannorlikhet att återkomma till bra stunder att minnas, även om det är med andra människor och under andra omständigheter. En gammal vän betyder inte nödvänligvis en förlorad vän, ibland kan det även betyda en bra vän, men som man inte längre har någon kontakt med...

En vän är en vän är en vän.

En förlorad vän.

Jag såg några bilder på en "gammal" vän. Och insåg att det numer är en förlorad vän.
Så mycket han gav mej, så mycket jag hade att lära. Så mycket tankar han fick mej att tänka.
Jag kommer minnas tiden tillsammans med er med glädje, och en viss stolthet, för att jag såg förbi mina fördomar, och såg ER istället.
Men samtidigt har du en plats i mitt hjärta där det finns en del sorg.
Sorg för att jag alltid vetat att jag inte skulle få behålla dej hela livet ut.

En vän är en vän är en vän.

Fredrik vs Akilles?

Jag blev verkligen förvirrad igår. Jag och F pratade om vad som skulle hända om han dog eller något sånt, med hundarna och lägenheten osv. Så kom vi in på att välja, om man var tvungen att välja alltså.
Fredrik eller djuren? Nova tycker jag ju än så länge bara om, så där är valet fortfarande lite enklare, men Akilles eller Maja... Skulle jag kunna tänka mej att leva utan Akilles? Det vette tusan! Efter allt han gjort för mej!
Efter alla gånger han funnits där och slickat min hand och legat nära under panikattacker, hyperventilation och gråt. När han var jätteförsiktig med mej när jag gjort illa foten. Hur skulle jag kunna välja bort honom?
Efter alla skratt han frambringat? Efter allt som jag ändå försökt kämpa med honom? Nej, det skulle nog inte gå.

Dagen Onsdag.

Min dag började med att jag fick höra väckaklockan i ca 7min, innan jag petade hårt i Fredrik's rygg, för att han skulle vakna och stänga av den (det krävdes 3 hårda pet och lite mutter från F). För jag har nämligen bestämt mej för att sluta väcka honom. Matte har sagt till mej många gånger att han måste ta det ansvaret själv, när jag ringt och frågat om han är på jobbet för att jag inte får tag i honom (det kan även ha att göra med min mamma som sagt till mej...)

När jag själv vakande mådde jag skit. Eller nej, inte skit, men jag fixade bara inte att gå upp. Mamma ringde mej ca 6ggr, misstänkte att det var hon men orkade inte hämta telefonen. När jag väl kravlat mej upp så ringde jag upp mamma som sa att jag skulle följa med ut i skogen, sagt och gjort. Gjorde mej i ordning, tog ut i Akilles och åkte iväg. Nova fick träffa Digger, mammas kompis's hund. Han var relativt snäll, men Nova tyckte att han var stor och lite läskig (han är en stor schäfer-hane). Hon la sej på rygg och sprallade med benen, han morrade till och hon låg stilla. När han nosat klart så gick han där ifrån och hon skulle vända på sej. Hon såg ut som en skalbagge som hamnat på rygg, hon kom knappt upp och jag höll på att skratta ihjäl mej! Men det klan bero på att jag satt på två täcken också.
Mamma la spår, och medans vi väntade på att dom skulle lägga sej så fikade vi, mamma hade gjort varm choklad och äggmackor. Jag hittade ett hundhår som jag skulle ta bort så jag satte muggen mellan tänderna och skulle peta bort det, antagligen rörde jag på käken, så jag tappade muggen och spillde ner HELA min nya, dyra jacka med varm choklad. Det blev tyst ett tag, sedan började mamma asgarva... Så sa hon "det finns värre saker... som klimatproblemen och" Då avbröt jag henne och sa "håll käften" och då garvade hon ännu mer.
Men det är sant, det finns värre saker, och lite kul var det, (om inte klantigt iaf) så jag blev tvungen att skratta lite jag med.
Vi prövade ett jack-spår på Nova (mamma sprang iväg och N skulle leta rätt på henne, hon nappade inte direkt så Björne, m's kompis sa "spring du..." så jag sprang) och det gick skitbra. Första gången, av två, så använde hon ögonen väldigt mkt, men var smart nog att gå tillbaka från ursprungstigen när hon inte hittade och hittade rätt så. Andra gången tog hon vindspår och hittade rätt och matte blev mycket stolt!

Jag stod och pratade med Lottie, passade Ludvik (mammas springer spaniel) när m och B gick spår med Digger, helt plötsligt kommer Digger precis mot oss, jag lägger på och försöker förhindra slagsmål. Ludvik är ingen slagskämpe och det gick ganska bra, han kom undan med lite hår i Digger's mun. Jag var ruskigt glad att det inte var Akilles jag stod med!



Väl hemma, hos mamma, efter att ha hämtat MASSOR av tvätt så gick vi ned till tvättstugan, sedan gräddade mamma pannkakor, pangisar, vilket var galet länge sedan och massor med mums.
Fredrik fixade hem soffan idag, och den är helt sjukt skön, men lyckades klämma sej och jag misstänker att han fick en spricka, han har ganska ont.
När mamma plockade ur en tvättmaskin så hittade hon våran tvättstuge-nyckel, som har varit borta alldeles för länge (därav all tvätt) så nu kan vi tvätta här igen, och det känns jätteskönt.

Det har varit en riktigt, riktigt bra dag, trots min sega start.

Asko-shit.

Usch, om ca 1½ timme ska jag till äckel-päckel försäkringskassan. Jag vill verkligen inte åka dit. Iofs så var kvinnan i telefonen riktigt trevlig, men nej, Alex vill inte.

Sofforna kommer idag, äntligen. Det är så fruktansvärt irriterande... Jag ringde Asko igår eftersom det tagit så lång tid nu, då har sofforna funnits där sedan den 12november, och dom jävlarna har inte ringt! Dessutom så är bordet vi beställde inte beställt.
Usch, jag blir så sur!
Men sofforna kommer iaf idag, så jag ska bara slänga mej ned i dom och NJUTA! :D

Just nu ligger Akilles i sängen och sover, och Nova har dragit ned en kudde från sängen som hon har somnat på, båda ligger halvt på rygg, halvt på sidan, det ser rätt charmigt ut.

Nova.

Nova





Bilder på min Nova, för den som inte sett henne, eller för alla som vill se,
annars får ni väl blunda :D

Vaccinationspriser.

Helt sjuka prisskillnader!
Jag har ringt runt till lite olika veterinärer, för att kolla vad dom tar för 12-veckors vaccinationen.
Tumba tog 420kr, södra djursjukhuset tog 490kr för valp och parvo, med kennelhosta 525kr.
Veterinova tar 480kr, men då kommer han hem och gör det.
Så ringde jag till djurkliniken i Skövde, 300kr med kennelhosta. Jämför med Södra som tar 525kr!
Så jag har bokat tid där, den 2januari klockan 13:15.
Tur att man har en vän som sökt sej till den lilla byhålan Skövde :D

Sanna, vad fick du betala för Leo's 12-veckors vaccination?

Skit.

Piss-skit-jävla-helvete.
Maja har haft ner och sönder en blomkruka, Fredrik kommer bli överlycklig! 
Vi har nämligen haft en konvs. om vart djuren får vara och inte, och det här späder ju på hans argument så det bara skriker om det.

Skit.

Akilles -the killerdog.

Jag och Akilles var på väg till bilen när ett par grabbar ropar på mej.
-Ursäkta, vill du ha klistermärken?
-Nej det är lugnt.
-Kom igen, annars tar jag din hund.
-Jo, pröva du.
-Nej, det vågar jag inte.
Är det en rottweiler?
-Nej. Rottweiler är ju svarta, och vad jag vet så är den här vit.
-Vad är det för ras då?
-Det är en pitbull.
-Oj. Jaha. ... Har du tränat den på att slåss? Eller asså... ja du vet....
-Nej, bara att bita dumma pojkar.
-...Haha, vilken tur att jag är en snäll pojke.
-Ja, tur för dej du.

Haha, det var lite komiskt. Först trodde jag bara att dom var stöddiga, men han ville vara munhuggas lite.
Har hämtat buren nu, så Nova har någonstans där hon kommer tvingas coola ned sej lite. Jag tror att det kommer bli jättebra tror jag. Sedan kommer jag låta henne äta där inne, så hon får äta i lugn och ro, utan att Akilles kommer som ett yihuu.

Elen i den här lägenheten är verkligen skum. Lamporna i hallen har vägrat funka, likaså den i sovrummet, men vägguttagen funkar, det är inga problem. Så funkade inte kylskåpet, då hade en propp gått, så han satte i en ny, men den stack direkt. Så hade spisen slutat fungera. Så provade Fredrik att tända lamporna i hallen, då FUNKAR dom. Så nu är det inte en kolsvart hall längre :p Samma med spisen, den fungerade helt plötsligt igen.  Skumt!
Men jag har fundering på att ringa Micke, en kille som Becca känner, genom hans dotter Cissi, eftersom han är elis. Om inte HSB står för det.
Imorgon är min absoluta slappardag har jag bestämt. Vill sova, sova, s o v a! Ska bli skönt. :) Hoppas det blir så nu.

Over and out.


RSS 2.0