Min lilla Tratt-Fia. VARNING för känsliga läsare.

För drygt en vecka sedan blev min lilla Nova biten, i huvudet.
Tänk er att ni har eran bebis (hjärtegull, valp, vovve, you name it) huvud i en annans hunds käftar. Det var kanske inte så jättedramatiskt, eller jo lite, eftersom jag trodde att Novas öga höll på att pajjas, men det var inte så jättefarligt som tur var.
Det hela positiva med den här händelsen var att jag insåg att jag inte är orolig om mej själv när mina hundar är inblandade i något. Jag stoppade själv in fingrarna i Novas mun, och har därför 2 skadade fingrar.
Det kanske låter jävligt korkat att stoppa in dom där, när hon inte är så glad, men mycket hellre det än att hon biter en annan hund.

Så Nova ser numer verkligen ut som en riktigt kamphund, med tratt och grejer. Hon är inte så jätteimponerad av att ha tratt, men såren är så pass att hon måste ha den på sej.
Jag har gått på antibiotika och fått stelkrampspruta, och det är ju ganska bra att ha det vaccinet påfyllt, för nu håller det i 30år, och det är ju faktiskt ganska länge.

Det konstiga med hela händelsen är att jag höll mej så otroligt lugn, och jag kände inte smärtan i handen förrens Nova var "lös". Jag sa till Nova, och även den andra hunden "Sååja, ta det lugnt, det är ingen fara." Och jag tror ärligt talat att det var tur, för om Nova hade hetsat upp sej så hade det antagligen blivit mycket värre.
Nu skulle jag också vilja säga att Nova inte gjorde någon som helst skada på den andra hunden, men det vore en lögn. Den andra hunden hade/har ett rejält blåmärke bakom frambenet, under magen, och några repor i lacken. Men det är ju inte riktigt i närheten av hur miss. Tratt ser ut.

Nedan kommer bilder, varning till känsliga läsare.









  1 dag efter.
 3 dagar efter.
 5 dagar efter.
 7dagar efter.

Som ni ser så går svullnaden upp och ned. Hon ser ju ännu mer ämlig ut när hon ligger och sover, men så dålig rent psykiskt har hon inte varit. Igår tog jag bort hela sårskorpan, därför är såret så öppet på sista bilden, för att det inte ska läka med massa bakterier på insidan, utan det får läka "nedifrån" först.

Nordic Lights nykomlingar.

Jaa, igår var jag i Enköping, hos Mari, hennes 2hundar; Rossa&Java och hennes 7(!!) katter; Wilda (+7ungar), Coala, Tara, Lovis, Baron, Monster och Gulliver.
Alla katter är av rasen Pixie Bob. Wilda och Baron är Majas föräldrar, Lovis hennes moster och Tara hennes kullsyster. De 7ungarna är Majas småsyskon.
Vi hade jättemysigt, satt och kollade i ljuskatalogen, doftade på ljus, rökte, snackade, myste med hennes djur, drack thé/kaffe.
Jag är den enda som fått hälsa på Wilda+ungarna nu. Så lite stolt över det hela är jag ju :D

Lägger här med upp bilder på ungarna, 6dagar gamla 3hanar och 4honor.

    


Tänk på att jag och Mari har copyright på dessa bilder!!

Nordic Lights hemsida --> här <--

Hundön.

Idag var jag, Nova, Sanna och Leo ute på hundön, som ligger på Drottningholm. Jag är ju inte mycket för sånt där, så som gärdet och så, vi har inte den typen av hundar som DIREKT passar in i mallen, men dit åkte vi (Super-Gulle-Toppen-Sanna hämtade oss och skjutsade hem oss!) Först när vi kom mötte vi massor av hundar, ingen som jag direkt ville att Nova skulle hälsa på, sedan när vi kom ut på själva ön, så släppte jag henne, och hon ställde direkt en lagotto, och vägrade låta henne vara, så jag kopplade upp monster-Fia och vi gick åt ett annat håll, när vi gått runt ön, så gick vi över till en annan del, där Sanna hade Leo lös fortfarande, men eftersom det var så mycket hundar så kopplade jag Nova igen, men släppte henne när det bara var en varghund kvar vid oss, det visade sej att det gick jättebra, hon tyckte att varghunden var lite läskig, han "bet" henne över ryggen, och jag såg på henne att hon inte uppskattade den delen så mycket, och tyckte att han var lite slemmig, men annars tyckte hon att det var jättekul. Sedan kom det en massa andra hundar, och jag kopplade henne av och från, men hade henne för det mesta lös, och det gick SÅ BRA! Jag blev så stolt över min fia-lotta! Hon har aldrig träffat så mycket hundar på en och samma gång och hon tyglade det hela kanon. Hon lekte med massor av dom, även tikar. Jag var även lite orolig att om någon skulle vara för mycket på Leo så skulle hon bli grinig, men det var inga problem.

Hon börjar mer och mer bli en bulldoser! Precis innan vi gick så lekte Leo och en blandis (Charlie) och hon bara sprang rätt in i dom, vet inte om hon försökte sära på dom, för ett par gånger sprang hon emellan dom, precis innan hon nuddade sitt mål så blundade hon, såg lite kul ut :D
Så vi var där i ca 2-2½ timme, och jag började märka det på lilla damen! :)
När vi gick kom Richard Sjöberg, med sin lagotto, och jag som den osmidga dam jag är, väser till Sanna "det är ju HAN ju!!" Hon tyckte att jag var lite väl odiskret.... :D
Haha, men det var en riktigt mysig dag, tackar Sanna & Leo!!

Tävling.

Är med i en tävling, med bloggdesign som vinst. Superkul, håller tummarna för mej själv :D

--->Lääänk till tävlingen<---

Renovering mm.

Igår var jag nästan sådär duktig igen! :) Eller lite iaf. Jag fixade den där bitskade-försäkringen (trygghetspaket som det så fint heter) och så tvättade jag. Hade egentligen tvättstugan imorse, men mådde så jävla dåligt att det sket sej.
Det är lite knasigt egentligen, vi hade faan mer sängkläder än vanliga kläder, i propotion. Men det är väl för att det är viktigt för mej att ha rena sängkläder, när jag är på det humöret så byts det sängkläder upp till 2grr/vecka, och då blir det en del sängkläder att tvätta.

Träffade Jimmie igår. Vi åkte hem till honom, jag har ju inte varit där, i deras nya hem. Och det är ganska kul, eftersom dom har renoverat så mycket, och vi håller på, så kan man få idéer och inspiration. Kollade även på badrummet där nere, när det plötsligt knyter sej i magen, när jag får se en viss text. Ett visst ex. hade skrivit på väggen, och det tog inte lång stund för mej att känna igen handstilen. Och det rubbar mitt psykiska mående. Bajs på honom.

Sedan åkte jag och Fredrik och åt, och sen upp till Jimmie's morsa, eftersom hon har Akilles's lillasyster, och jag  ville så gärna träffa henne. Då fick jag även träffa Tindra, Jimmie och Lena's dotter.
Jag bjöd in Lena på mitt ljusparty, hoppas hon kommer. De bjöd även oss över på middag hemma hos dom, ska bli trevligt. Tindra verkade tycka att det var kul med Akilles.
(Lena berättade en sak om Tindra:
Lena (L) och Tindra (T) satt i bilen, solen lyste ganska starkt.
T: Mamma, solen lyser i mina ögon.
L: Men titta inte rätt in i solen, den är så stark.
T: Men mina ögon lyder inte Tindra. Vi får köpa nya ögon!
L: Hahaha. Okej. Men ska mamma köpa ny Tindra varje gång Tindra inte lyder mamma?
T: ...Nej. Bara köpa nya ögon.
Hahaha. Typiskt ungar.)

Nu ska jag börja fixa i ordning mej, vi ska till Erika (Johans tjej) och grilla. Ska bli kul. Synd att Fredrik inte kan dricka bara, eftersom han går på antibiotika och smärtstillande, i väntan på operation, då han har en "påse" runt ena visdomstanden som gör att visdomstanden inte kan komma upp och opererar man inte så kan det bildas systor, som i värsta fall kan leda till elakartade tumörer, så han måste opereras hos specialist. Kul Jul. Eller så.
Men vi har ändå fixat skjuts och hundvakt, så hundarna ska vara hos Ellinor tills imorgon =vår första hundfria natt. Ska faktiskt bli lite mysigt. Bara jag och Fredrik. Och Maja förstås. Och hon kan också behöva ensamtid. Märkte det en gång när det bara var Maja inne i vardagsrummet, bara, bara hon så myste hon som faan. :D

Vatten.

Visstja, sedan i måndags har vi ÄNTLIGEN vatten i köket! Ni anar inte vilken lyx det känns som! Jag satt i telefon med J så satte jag på kranen och sa "vet du vad det här är?" "Ja, ni har vatten!!" :D

Härligt, härligt, härligt.

Nu väntar vi IGEN på dessa gulliga elektriker! Dom är jättetrevliga, men jag blir galen på att hela tiden få vänta på dom. Men när de har kommit så är även hällen inkopplad =vi har spis! Med små, små, små steg närmar vi oss ett riktigt kök igen :)

Vilodag.

I fredags var jag&Fredrik ute i skogen med hundarna, i lördags-söndags var jag&Nova hos Jannicen. I måndags var jag&mamma ute med Akilles&Nova i skogen och igår var Nova först en timme i södertälje centrum och sedan på brukshundsklubben. Så idag bestämde jag NEJ, ingen aktivitet idag. Detta blir deras (särskilt Novas) vilodag. Hon ska bara ta det lugnt idag så idag blir det, tyvärr, en hel del tid för henne i bur. Eftersom hon har svårt att vila utan bur. Hon behöver verkligen ta det lugnt.

För övrigt måste jag ringa Agira idag igen och beställa bitskade-försäkring på bägge hundarna. Vi har fått två stycken stekar, som Fredrik benämde dom så fint här om dagen, dvs två stycken tibitanska spanielar, till grannar, som skäller så fort man går i trappen. Jag hade ju självklart inte tänkt att något ska hända, men vi ska/har vidtagit två säkerhetsåtgärder, dels att ständigt att låst ytterdörr och dels så ska jag teckna försäkringen där.
Eftersom vi har en erfarenhet på ganska nära håll hur dyrt det blir om en hund biter en annan så vill vi inte stå med den summan, ut i fall att något händer.


Igår fyllde min kära vän Sanna år, och det var något jag kom ihåg redan från morgonen, men eftersom jag hade en del runt omkring mej igår så skickade jag inte mitt grattis förrens på kvällen, som bestod av ett grattis-medley. Ja må du leva-en fin tulpan på bemärkelsedagen-happy birthday to you. Tror faktiskt att hon uppskattade det, men jag är inte riktigt säker. :D Hon fick en kortare version av det förra året med, då den bara innehöll ja må du leva. :D

Ringa, ringa, ringa runt i ring.

Idag känner jag mej riktigt kreativ. Trots att jag missade tvättstugan imorse, så har jag fått en hel del utträttat.
Först och främst ringde jag och fixade Akilles försäkring, bytte från If till Agria, som jag tycker är ett bättre försäkringsbolag när det gäller djurförsäkringar.  
Akilles var försäkrad i If, hade 20.000kr i vetrinärvårdsförsäkring och hade 2500kr i självrisk. Det kostade oss (Fredrik) 2847kr om året.
Nu har han Agria, med en veterinärvårdsförsäkring på 60.000, självrisk på 3000kr och en rörlig på 10% och det kostar ca 1800kr/år istället. Alltså 1000kr skillnad om året. Tycker att det är ganska mycket. Och eftersom veternärvård är så pass dyrt så går det ganska snabbt upp i 20.000kr, vilket vi såg på Nova, när hon blev sjuk.
(Ringde även och sa upp If-försäkringen, för den går på autogiro, så vi inte tvingas fortsätta betala den ett år till.)

Sedan har jag ringt Kishti på jobbet ang. AFA-försäkringen, så jag kan få lite ersättning för att jag är s-skriven.
Jag har även ringt Kommunal för att kolla så jag inte ligger back och kollat samma med Folksam. Faan vad det tar på att sitta och ringa runt!
Andersson är relativt trött i huvudet nu! phu!

Men jag har gjort det, kredit till mej själv :)

Nova, Nova, Nova.

Jag skrev ett roligt inlägg här om dagen, men precis när jag skulle publicera det så sket det sej, sidan hängde sej.  Blev lagom irriterad och struntade i att skriva om det. Så ni vet :p

Igår åkte jag och Nova ut med mamma. Vi la en uppletade ruta och la ut olika saker, en för varje gång.
Hon var så himla duktig! Jag blev så stolt över henne! Och hon lika stolt över sej själv.
Sista gången la jag en leksak lite högre upp, och det var första gången den inte låg på marken, och hon gjorde en frispårning. Hon jobbade och jobbade. Och gick en hel del utanför rutan, men det gör ingenting, eftersom hon måste få lära sej själv att det inte var där hon skulle leta, och det syntes på henne när hon kom innaför rutan igen, för då letade hon mycket mer noga.
När hon hittade saken så sprang jag därifrån (för att få in apport) och hon kom och visade den och var SÅ stolt över sej själv, verkligen kul att se!

I helgen var jag och Nova hos Jannicen. Vi hade så galet mysigt. Hon har ju kakelugn, och det finns ingen värme som är härligare än den värmen. Jag njöt som tusan. Nova tyckte att det var en smula varmt men det gick ganska bra... utom på natten, hon låg och flämtade som en tok, stackarn. Fast hon hade kunnat lagt sej på golvetm där det var betydligt svalare, men det vägrade hon, trots att jag hade ner henne en gång för att visa henne att det fanns svalare ställen, men hon skulle promt ligga i sängen... :p
Vi var ute i skogen både lördag och söndag, och hon njöt som tusan. Eftersom hon har hästhagar runt hela tomten så fick Nova även träna på sin "rädsla" (eller vad det nu är) för hästar. på lördagen så skällde hon som tusan på dom, men på söndagen var hon ca två meter ifrån en, och då sa hon inte ett ljud, och reste inte ragg eller något, så det var absolut en vinst. Hon fick även titta på hönsen, och det var mycket spännande :) Fast hon hade antagligen tyckt att det var roligare att springa lös i hönsgår'n :p hahaha.

Däremot har inte Akilles fått lika mycket på senaste tiden, men det är ju lättare att ta med Nova. Fast han, jag, Fredrik och Nova var i skogen i fredags, och då hade vi det kanonmysigt.

Jag har en hel del bilder, men min dator vägrar att koppla upp sej på nätet, och jag lägger inte in mina bilder på F's dator, så det blir inga bilder.

RSS 2.0