Min söta Akilles.

Idag har varit en hemma dag, en inte-göra-något-dag. Iaf så började den så, sov till 12 typ, sedan var det tvättstuge-time.
Men orkade inte byta sängkläder, så bokade en tid på torsdag också.
Egentligen skulle ingen komma och jobba med köket idag, men Hasse kom ändå iaf så nu blir det väl lite gjort, hoppas jag iaf :)

I porten brevid så bor det en springer spaniel tik, som heter Wilma, så stod jag i fönstret och kollade när hon och hennes husse lekte i snön, det såg verkligen härligt ut, så ropade jag på Akilles och så fort han såg henne så började han vifta på svansen och pipa, och rusade mot dörren, han ville också ut och leka med Wilma, men när vi väl hann ut så hade hon redan gått in, oj vad han blev besviken! Han såg verkligen ut som ett barn gör om man skulle ta godis ifrån dem... Puppen.

Härmapa.

Ibland blir jag så trött på den här bloggen. (blogg.se) Den strular så ofta! Jag har massor av gånger försökt lägga upp bilder, det går inte. Ibland kan jag inte logga in. Kommentarer syns inte alltid mm. Högst irriterande.

Läste Lottie's blogg, om hennes funderingar ang. hennes lägenhet. Vet hennes känsla, just den med "evighets projekt". Så nu tänker jag vara en riktigt härmapa och skriva om mina funderingar kring "vår" lägenhet.

Vardagsrummet, är ju omtapetserat, och jag är ganska nöjd med Fredrik's val av tapeter här inne, men jag skulle vilja ha bort tv-hyllan för att lyfta fram fondväggen mer, den täcker alldeles för stor yta på den som det är nu, så sätta upp tv:n på väggen, helst köpa en ny tv, som är 50'', men inte nödvändigt, ha en låg hutsch (?) där, med dvd, ps:et, sterion mm på/i. Sedan någon hylla på väggen att ha prydnadsgrejor på. Och så skulle tavlorna komma upp, men jag har för många tavlor som jag vill ha, så vet inte hur alla ska få plats i vardagsrummet, i just det temat jag gillar och har påbörjat :).
Soffan och soffbordet är jag tokigt nöjd med, men jag skulle vilja ha ett hörnbord mellan sofforna, i stil med soffbordet vi har nu, och har även bett Hasse göra ett, men problemet är att jag tänkte så småning om skaffa ett golv -till takklätterställning till Maja, och då är det hörnet det enda stället att ställe den på. Så lite kluven är jag där.
Jag vill även ha ett hörndataskåp, i stil med det som Camilla och Linus har/hade när de borde på rockstakvarn, har sett ett som jag jättegärna vill ha, men kommer inte ihåg vart kommer bara ihåg att det inte var så billigt... Men det är så skönt, då kan man "få bort" datorn när man vill. Om det kommer hem småbarn, och man inte vill att de ska pilla där, så kan man bara stänga. SÅ vill jag ha det.
Golvet skulle jag vilja riva ut, och ha ektiljor istället.

Sovrummet skulle jag vilja tapersera om, trots att det är nytapetserat. Vill ha en varmare färg och UT MED BÅRDEN (?). Köpa nya sängbord, (köpa och) sätta upp tavlor och riva ut garderoberna och ha spegelgarderober istället. Kanske sätta upp min tv där inne, om man skulle köpt en ny till v-rummet :p

Köket, jaaa... ingen idé att ens börja nysta i :p Få vatten, spis, kyl/frys och ugn skulle göra mej nöjd just nu.

Badrummet, eftersom det är stambyte år 2014 så känns det onödigt att göra för mycket där, men ta bort den där hemska tapeten, och sätta iaf. ny duschkabin där inne skulle göra susen, och köpa nya skåp, sätta ett under handfatet, eftersom vi inte har så mkt utrymme, så utnyttja det som är outnyttjat nu.

Hallen... hallen, hallen. Ni som har varit här vet hur det ser ut, jättefint halvspacklade väggar och jaa... Men skulle vilja ha en fondvägg, kollat ut en färg som heter "kärlek" och ha typ "smidesjärn" till hatthylla, skohylla mm, riva garderoberna och sätta in skjutbara speglar alt. dörrar, ha en "sektion" med bara Fredrik's crosskläder, med en fläkt där., och få in ekgolv och klinkers.

Sååå, visst låter det fint? :)

Påskafton.

Igår hittade jag Nova's första finne, så nu börjar hon bli stor tjej :p

Vi åkte ned till F's föräldrar, som alltid på högtider, men denna gång bojkottade vi maten, pga oskriven anledning. När vi kom ned så var hela gänget där, Anita, Hasse, Matte, Sissi, William, Wilma, Ellinor, Marcus, Emelie, Kim, Rebecca, William (2) och Richard. Vi satte oss och hade trevligt, och fick en del pikar om att vi inte var med på maten, men men.
Allt eftersom kvällen fortled så fick både jag och Fredrik i oss en del att dricka, Richard blandade margaritas, mmm, dom satt fint i huvudet på Andersson. Eftersom Kim hämtade oss när vi skulle ned, så fick vi gå upp när vi skulle hem, men det var bara bra, även fast de backarna, från Parkhem till Tullingeberg, inte alls känns lockande i det tillståndet, den kylan och den tiden :p
Men helt otroligt hur söt Fredrik blir när han är full :) Många andra blir så klängiga och dryga (Inga namn nämnda) men han blir bara flamsigare och sötare. Och lite "vattning" i ögonen. Min min.
Det var lite drygt att se Sissi, hon har tappat så mycket i vikt och i färg efter att hon förlorade så mycket blod. Blir lite orolig för henne.

Bilder.

Nu har jag lämnat ut min bloggadress till Maja's uppfödare Mari, därför tänkter jag lägga upp ytterligare bilder på de små monstrerna... (klicka på bilderna för att göra de större)

 
^ Nova lade sej ovanpå Akilles... ^

 ^ A i soffan, och Maja på soffan. ^
 
^ Det här gör M ofta, lägger sej tätt intill A. She likes him, tror jag :) ^
 
^ M blir dock inte lika imponerad när N kommer... :p ^
 
^ Täcken, filtar, fällar och kuddar är något som alla mina djur älskar. ^
 
^ N njuter av sin tröja nu när snön kom igen. "Hon tror hon e tuff" :p ^

Anson Road Cappuccino Girl.

I hallen har vi en garderob med bara djursaker, så höll jag på att rota där i efter en påse kattmat som jag tänkte ge till min mamma (dock hittade jag den inte) och självklart ville alla djuren vara med och hjälpa till men eftersom Maja är den som är minst så kom hon in i garderoben medans dom andra fick nöja sej med att vänta på varsin sida om matte.
Maja dök ned efter något där, jag brydde mej inte så mycket förrens hon dök upp med en stor leksaksmus, som hon nu har sprungit med i munnnen fram och tillbaka i hela lägenheten.
Så fångade jag en ganska fin bild när hon leker under våran säng... (fast jag har redigerat bort lite omkring, då Akilles fäller så galet mycket, så det ser ut som vi inte har dammsugit där under sedan vi ställde dit sängen, fast jag faktiskt gjorde det för 3dagar sedan men men...)

image68


Anson Road Cappuccino Girl aka Maja
 21mars 2008

Ljusparty.

Hej hopp i galoschen.

Nu är det ljusparty på g. Lördagen den 12/4 klockan 16:00.  (I Tullinge)
Vi kommer ha en del erbjudanden, och nya vår/sommar katalogen har kommit.
Det kommer även bjudas på mat, så som paj och sallad och dricka. Vill man ha dricka med alkohol så medtages det själv.

Någon som vill komma? Nytt folk är mer än hjärtligt välkomna. Hör av er!

image65image66image67

Bilderna kommer från Partylite's hemsida.

Dricka ur handfat.

När jag åkte till Kreta, dvs. Juni förra året, så lärde Fredrik Akilles att dricka ur handfatet.
Han har aldrig velat dricka ur skål om det inte var nybytt vatten, så han trivdes kanon med att dricka ur handfatet, vilket han även fortsatt att göra här i Tullinge

Maja är ju en katt som gillar vatten, tycker om att bita lite i vattnet, och "tassa" lite på det. Detta gör att det faller sej naturligt att hon även dricker där ifrån, iaf då och då.

Eftersom både Akilles och Maja dricker ur kran så vill ju Nova också göra det. Men hon når inte upp till handfatet, så en gång när jag satt i vardagsrummet hörde jag att det lät konstigt i badrummet, då hade hon hoppat upp på toalettstolen, eftersom hon når till handfatet därifrån. Eftersom jag tycker om nör hundar lär sej att lösa vissa saker själv, så fick hon ju givetsvis vatten då (=belöning för henne, eftersom hon fick vad hon var ute efter.)

Ja, det hela är okej, förutom när dom alla tre ska dricka SAMTIDIGT! Om man ska gå på toa så SKA alla tre in, och dricka. Härligt med lite tid för sej själv...




image64

Granskning.

Mohahaha.
Såg att min vän Helena hade blivit granskad, så jag såg till att jag blev det också. Hahaha, honär ju lite rolig den granskaren.

"Bloggaren Alexandra med "hyllan" som har mottot Mitt kaos pallar inte att dra tomsnack med någon pga biverkningar. Så ni som läser detta får absolut inte ringa så länge det inte är viktigt. Hon skriver långa inlägg och berättar i detalj hur hon tvättar sina kläder. Samt så gör hon även långa listor och besvarar dem. Man skulle vilja ha kortare texter och mer bilder. Jag vet att bloggare har roligare saker för sig men de själva vet inte om det. Hon påminner mycket till utseendet om Fergie, vad tycker ni?"


Jag anser inte att jag berättar i detalj om min tvättning, och man får absolut ringa oavsett om det är viktigt eller inte, men jag varnar för att jag inte kommer svara. Listorna gör jag inte själv, utom i mitt inlägg "Dagen Måndag."
Jag förstår inte riktigt meningen "Jag vet att bloggare har roligare saker för sig men de själva vet inte om det." så den kommer jag inte ens motargumentera. Och Fergie? Nja, det vette faan. Men så kan det vara.
Dessutom får jag ju skylla mej själv.

Ett meddelande.

Ett meddelande till er som försöker ringa mej: Jag har ställt in på min mobil att avvisa alla samtal (förutom Fredrik's) för att jag för tillfället inte orkar prata med någon.
Jag mår väldigt dåligt just nu, och har en massa biverkningar på mina nya mediciner, så som hemska mardrömmar (skillnad på hemska och jobbiga...), smärta i kroppen, allmänt snurrig, svårt att äta mm.

Jag ber om ursäkt, men jag orkar inte. Vill ni ändå ha tag på mej, så ring hem (till Tullingenr:et), sms:a eller maila. Lovar inte att jag svarar, men det är större chans.

Min mamma ska ha världens största eloge för att hon nästan varje dag tvingar ut mej, bla i skog, så jag iaf. har chans att uppskatta mina hundar.

Kram på er.


Dagen Måndag.

Måndagens uppdrag:
Tvätta. Tvättiden börjar 07. Hoppas jag kommer upp för en gångs skull.
Städa. Hall, V-rum och sovrum. Kanske det blir i hallen också.
Ut med hundarna. Kommer bli knepigt. Ingen av dom gillar regn. Och vet ni vad? Det regnar.
Fika med mamma. Försöka få henne att komma hit och dricka det the som hon inte fick sist hon var här.
Ljusparty. Hos Sissi. Och äta där.



Jag har iaf börjat tvätta. Fått in allt i maskinerna. Var en hel hög sen till tvättstugan, men det gjorde inte så mycket eftersom morgontiden är så lång. Så allt (nästan) är tvättat (missade 2 tröjor. Irriterande).

Hundarna är ju kissade, så vi får se om de vill ut på en lite längre promis snart. Eller efter 12-tiden.
Jag har dragit igång musik här och känner mej på städhumör, är ju uppe relativt tidigt så har heeeela dagen på mej :) Jag älskar att känna den här känslan. Att faktiskt vilja göra någonting. It's a lovely feeling! Att inte bara känna sej orkeslös och håglös.  Så jag ska nog sätta fart här medans jag fortfarande har den känslan i kroppen, så kanske jag får en del gjort, det vore ju trevligt. :)

Ska ringa jobbet också. Får se om jag orkar det idag... ska fråga om jag också kan få träningskort, även fast att jag är sjukskriven. Det skulle vara bra, lokalen ligger på Huddinge sjukhus, så det är relativt nära här ifrån, bara 10min med buss, så lite längre om man går. Men det blir nog buss från början. Vill inte lämna Nova allt för länge. IAf inte i början. Jag är lite priviligerad med den hunden, på den punkten. Att jag kan vara hemma med henne, och inte har behövt lämna henne så ofta, och så tidigt. :)

Nova Napp.

Jag hittade en napp här hemma som tillhört Marcus.  Jag höll den i handen, så kom Nova och stoppade in den i munnen.
Hon gjorde så flera gånger. Hon ville gå iväg med den, men det ville förstås inte matte, för gud vet vad den hunden kan svälja......
Men hon såg för härligt söt ut med den i munnen! :)



       
                    

Tråk.

Namn: Alexandra
Födelsedag: 26 Juni
Hemstad: Stockholm
Ögonfärg: Blå
Hårfärg: ? Brun/Blond
Stjärntecken: Kräftan
Skostorlek: Alldeles för stora.
Skor i dag: Mina slitna sneackers.
Mål för året: *censur*
Piercings: 3 +vanliga hål i öronen.
Tatueringar: JAPP :) En.
Namn på barn: På mina? Nepp, inga än. Förutom Akilles, Maja och Nova förstås ;)
Vad vill du bli när du blir gammal? Klok?
Drömjobbet: Typ hundpsykolog, eller beteendevetare inom hund :)
Favoritmat: Korvstroganoff. Och Fredrik's köttfärssås.
Sport: Hockey.
Glass: Nogger är gott
Godis: Alldeles för mycket.
Låt: Cascada -Every time we touch.
Helgdag: Midsommar
Årstid: Sommar! Fast jag gillar våren med, jag brukar må lite bättre vissa stunder då.

Senast du...
Skrattade? Alldeles nyss.
Grät? hum, minns inte. Men någon dag sedan.
Kollade på film? Igår, med F och Becca och hennes William.
Drog ett skämt? Hum... idag säkert?
Sjöng en sång? Idag.

Just nu...
Vad ser man utanför ditt fönster?
Mest lampor från vägen, och så lite träd.
Lyssnar du på musik nu? Nepp.
Vad har du på dig? Kläder? Topp, jeans.
Vad är det på din musmatta? Inte mkt. Den är lila och alldeles jätteskön.

Har du...
Blivit kallad hora?
Jodå. Det har nog allt hänt.
Ljugit om din ålder? Absolut.
Bråkat utan anledning? Alldeles för ofta.

Har du under den senaste månaden...
Druckit alkohol? Ja.
Rökt? Ja.
Shoppat? Nej.
Skejtat? Nej
Bakat? Nej.
Motionerat? Ja.
Solat? Nej
Haft sex? Ja.
Pussats med någon? Ja.
Pratat i telefonen mera än i 60min? Japp.

(Hur många...)
Kan du lita på?
Vet inte riktigt. Olika personer för olika saker.
Vet allt om dig? Hum, finns det ens någon som vet ALLT?
Längar du efter? Att få tillbaka mitt kök! Fast i finare form.



För övrigt är detta mitt 100:e inlägg...

Din allra första kärlek.




Kommer du ihåg din allra första kärlek?
Och ibland när du lyssnar på vissa låtar, så påminner dom dig om just den personen?
Det spelar ingen roll vem du har just nu.
Men du blir påminnd om den personen. din första kärlek. din första kyss, som du fick av din första kärlek?
Och sen när det väl tog slut, trodde du att du aldrig skulle bli kär igen.
Visst har jag rätt? Och varje gång du går förbi dennes hus så kommer du ihåg bilden
i huvudet, bilden av dig och han/hon. Det perfekta paret.

Och varje gång du hör eran låt, känner du allt om och om igen.
Du vill bara vrida tillbaka tiden .
För att känna dennes hand mot din, en sista gång. Och det gör ont varje gång du ser han/hon gå med en ny?
År efter år gör att minnen suddas ut,
men dennes bild kommer du alltid ha kvar, hur kan man glömma dom där djupa ögonen?
Jag tror alla kommer ihåg sin första kärlek.
Det är inte den du älskade först, utan den du älskade mest.




Jag hittade den texten i Amandas blogg, och tog den.
Så texten är inte min, men jag har redigerat den lite.

RSS 2.0